AYDINLATMA METNİ

    KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

    Kişisel verilerin korunması, T. Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.’nin (“Şişecam”, “Nude”, “Nude Glass”) en önemli öncelikleri arasındadır. Bu itibarla Şişecam, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVKK”) 10. maddesinden ve Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ’den (“Tebliğ”) doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları siz değerli müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve https://tr.nudeglass.com alan adlı internet sitemizi (“İnternet Sitesi”), mikro siteleri ve Uygulamalarımızı kullanan tüm ilgililerin dikkatine sunar.

    1. Kişisel Verilerinizin Toplanmasının Yasal Dayanağı

    Müşterilerimizin ve İnternet Sitesi’ni kullanan kişilerin kişisel verileri Türkiye Cumhuriyeti Anayasası başta olmak üzere, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve ilgili sair mevzuatta yer alan hükümlere ve 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili sair mevzuat hükümlerine uygun şekilde toplanmakta ve işlenmektedir.

    1. Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemleri ve Toplanan Kişisel Veriler

    Kişisel verileriniz, Şişecam tarafından sunulan hizmet, ürün ya da ticari faaliyetin niteliği itibariyle farklılık gösterebilmekle birlikte otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle etkinlik ve fuarlar, sosyal medya mecraları, internet sitelerimiz, sadakat programları başvuruları gibi vasıtalarla sözlü, yazılı ve elektronik olarak, müşterilerimizin açık rızaları veya onayları veya ve mevzuat hükümleri uyarınca işlenmektedir.

    İnternet Sitemizde, ziyaretçilerimiz ve müşterilerimize daha iyi bir hizmet sunabilmek amacıyla çerezler bulunmaktadır. Çerezlere ilişkin ayrıntılı bilgiye Çerez Politikamız’dan erişebilirsiniz.

    Bunlara ek olarak, Şişecam’dan bülten veya promosyon e-postası almanız halinde, e-postanın açılıp açılmadığını ve hangi bağlantıları tıkladığınızı belirlemek için işaretler, özelleştirilmiş bağlantılar ve benzeri teknolojiler ile de kişisel verileriniz işlenmektedir.

    Müşterilerimizin; din, mezhep, etnik köken; sağlık, genetik, cinsel hayat; dernek, vakıf sendika ve benzeri üyeliklerine ilişkin özel nitelikli kişisel verileri tarafımızca hiçbir koşul altında işlenmemektedir.

    Bu kapsamda adınız, e-posta adresiniz, telefon numaranız, gönderim ve fatura adresiniz de dahil olmak üzere İletişim bilgileriniz, oturum açma ve hesap bilgileriniz,cinsiyet, şehir, doğum tarihi, ve satın alma geçmişi de dahil olmak üzere, kişisel bilgileriniz, ödeme veya kredi kartı bilgileriniz ve istek listesi ile pazarlama tercihleri de dahil olmak üzere, kişisel tercihleriniz, cihaz kimlik bilgileri, çağrı durumu, ağ erişimi, depolama bilgileri ve batarya bilgileri ve çerezler, IP adresleri, yönlendirici üstbilgisi, ağ tarayıcınızı ve sürümünü tanımlayan veriler ve web işaretçileri ile etiketleri işlenmektedir.

    Çoğunlukla, ağ tarayıcınız veya mobil cihaz platformunuz cihazınızın belirli kişisel veri kategorilerini ne zaman toplayacağını veya paylaşacağını kontrol etmenize olanak tanıyan ilave araçlar sunmaktasır.  Örneğin, mobil cihazınız veya ağ tarayıcınız size çerez kullanımını veya konum paylaşımını yönetme olanağını sunan araçları sağlayabilmektedir. Cihazlarınızda bulunan araçlar hakkında bilgi edinmeniz ve bu araçları kullanmanız önerilmektedir.

    1. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları

    Kişisel verileriniz, Şişecam’ın sunduğu hizmetler ve faaliyet konusu çerçevesinde; hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, doğru ve güncel şekilde; bu Aydınlatma Metni’nde ve/veya Şişecam Topluluğu’nun kişisel veri işleme amaçları kapsamında belirli, açık ve meşru amaçlar doğrultusunda; işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak ve de ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmek sureti ile işlenmektedir. Şişecam, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde kişisel bilgilerinizi kaydedebilecek, saklayabilecek, güncelleyebilecek, üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek, sınıflandırabilecek ve işleyebilecektir.

    Bu kapsamda, kişisel verilerinizi;

    • işlem yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerini teyit etmek,
    • iletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,
    • elektronik (internet / mobil vs.) veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek,
    • müşteriler tarafından talep edilen servislerin özelliklerinin sağlanması,
    • satış sözleşmesinin ifası, mesafeli satış sözleşmesinin ifası ve yürürlükteki mevzuat uyarınca fatura düzenlemek, müşterilerimizin yürürlükteki mevzuattan kaynaklı haklarını (cayma hakkı, seçimlik hakları vb.) tam ve gereği gibi kullanabilmelerini temin etmek,
    • müşterilerimize açık rıza vermeleri halinde kişiselleştirilmiş reklam, kampanya ve diğer faydaların sunulması, elde edilen veriler doğrultusunda müşteri segmentasyonu yapmak, anket ve tele satış uygulamaları, veri madenciliği ve müşteri veri kalitesini geliştirmek ve iyileştirmek, müşteri yönetimine yönelik sadakat işlemleri, çapraz satış ve kaybedilen müşteriyi tekrar kazanma aksiyonları tasarlamak ve yönetimini gerçekleştirmek,
    • ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili müşteri şikayet ve önerilerini değerlendirebilmek,
    • Şişecam’a ait mağazaların, binaların, tesislerin güvenliğini ve denetimini sağlamak,
    • Şişecam’ın ticari ve iş stratejilerinin belirlemek ve uygulamak,
    • KVKK’dan ve yürürlükteki diğer mevzuattan doğan yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek amaçlarıyla sınırlı olarak işliyoruz.
    1. Kişisel Verilerinizin Güvenliği

    Şişecam Topluluğu şirketleri, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemlerine ilişkin ISO/IEC 27001 Sertifikası’na sahiptir. Şişecam Topluluğu şirketleri ile paylaşılan tüm kişisel veriler ve bilgiler, ISO/IEC 27001 Sertifikası’nın gerektirdiği güvenlik tedbirlerine uygun şekilde saklanmaktadır. Bu çerçevede Şişecam Topluluğu şirketlerinden olan Şişecam da ISO/IEC 27001 Sertifikası’nın gerekliliklerine uymakta ve bu çerçevede düzenli olarak içeriden ve dışarıdan denetlenmektedir.

    Şişecam ile paylaşılan kişisel veriler, Şişecam’ın gözetimi ve kontrolü altındadır. Şişecam, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri gereğince kişisel verilerin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli organizasyonu kurmak, teknik ve idari tedbirleri almak ve uygulamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla sorumludur.

    Bu kapsamda; Şişecam, kişisel verilerin yetkisiz şekilde erişilmesini ve kullanılmasını engellemek amacıyla gerekli teknolojileri kullanmakta, kişisel verileri denetimi altında bulunan tesislerde tutulan ve sınırlı erişime sahip bilgisayar sistemlerinde depolamakta, Güvenli Yuva Katmanı (SSL) ve benzeri şifreleme yöntemleri kullanmakta, kişisel verilerin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli organizasyonu tesis etmekte ve bu konuya ilişkin gerekli tüm teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

    1. Kişisel Verilerinizin Aktarımı

    Müşterilerimize ait ve/veya ilişkin kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, müşterilerin izni çerçevesinde gerçekleşmekte ve kural olarak ilgili müşterimizin açık rızası olmaksızın kişisel veriler üçüncü kişilere aktarılmamaktadır.

    Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır. Ayrıca, taahhüt ettiğimiz hizmetleri sağlayabilmek ve verilen hizmetlerin kalite kontrolünü yapabilmek için anlaşmalı üçüncü kişilere mevzuatın öngördüğü sınırlar dahilinde kişisel veri aktarımı yapılmaktadır.

    Kişisel verileriniz Şişecam Topluluğu, faaliyetlerimizi yürütebilmek için işbirliği yaptığımız program ortağı kurum, kuruluşlarla, verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi ve yurtdışı kişi ve kurumlarla, müşterilerimize izinleri dahilinde gönderdiğimiz ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz yurtiçi/yurtdışındaki kuruluşlarla, Bankalararası Kart Merkezi ile anlaşmalı olduğumuz bankalarla ve sizlere daha iyi hizmet sunabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için çeşitli pazarlama faaliyetleri kapsamında anket şirketleriyle ve yurtiçi/yurtdışı diğer üçüncü kişilere ilgili iş ortaklarımızla KVKK’nın 8. ve 9. maddesi uyarınca paylaşılabilmektedir.

    Üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik ve idari tedbirler alınmaktadır. Üçüncü kişilerin veri koruma politikalarından dolayı ve üçüncü kişinin sorumluluğundaki risk alanında meydana gelen ihlallerden Şişecam sorumlu değildir.

    1. Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız

    KVKK uyarınca kişisel verilerinizin; işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse bilgi talep etme, işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde ve yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme, eksik veya yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme, KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini veya yok edilmesini isteme, aktarıldığı üçüncü kişilere yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme, münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve  KVKK’ya aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz.

    Yukarıda sıralanan haklarınıza ilişkin taleplerinizi yazılı olarak Şişecam’a iletmeniz durumunda Şişecam talebinizi en geç 30 (otuz) gün içerisinde ücretsiz olarak sonuçlandırmaktadır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Şişecam tarafından Kişisel Verilerin Korunması Kurulu’nca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.

    Belirtilen bu haklarınızı kullanmak için, bu yöndeki talebinizi KVKK’nın 13. maddesi doğrultusunda, Başvuru Formunu doldurarak Şişecam’ın “İçmeler Mahallesi, D-100 Karayolu Caddesi No:44/A Tuzla – İstanbul” adresine, adınızı ve soyadınızı ve de imzanızı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iseniz T.C. kimlik numaranızı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil iseniz uyruğunuzu, pasaport numaranızı veya varsa kimlik numaranızı, tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresinizi, bildirime esas elektronik posta adresi ve telefon numaranızı ve de talep konusunu ve kimliğinizi tespite yarayan gerekli bilgi ve belgeleri eklemek sureti ile yazılı olarak başvuruda bulunabilir veya bizimle customercare@nudeglass.com adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

    1. Değişikliklere İlişkin Bilgilendirme

    KVKK uyarınca sahip olduğunuz haklar, Şişecam’ın yükümlülükleridir. Kişisel verilerinizi bu bilinçle ve mevzuatın gerektirdiği ölçüde işlediğimizi, yasal değişikliklerin olması halinde sayfamızda yer alan bu bilgileri zaman zaman güncelleyebileceğimizi, yapılan güncellemeleri de bu sayfa üzerinden her zaman kolaylıkla takip edebileceğinizi bildirmek isteriz.

    1. Kişisel Verilerin Güncelliği

    KVKK’nın 4. maddesi uyarınca Şişecam’ın kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda, Şişecam’ın yürürlükteki mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için müşterilerimizin Şişecam ile doğru ve güncel verilerini paylaşması gerekmektedir. Kişisel verilerinizde herhangi bir değişiklik olması halinde yukarıda belirtilen iletişim kanallarından bizimle iletişime geçerek kişisel verilerinizi güncellemenizi rica ederiz.